Bitfitter bitfitconsultant bitfit bit paard hoofdstel bit zaltbommel vinkel

Instructie

Tarieven

Privéles 30-45 minuten € 40,- binnen de Bommelerwaard.

Buiten de Bommelerwaard komen er € 0,35 ct. per kilometer aan reiskosten bij.

 

Als ORUN Instructeur heb ik me de afgelopen 20 jaar verdiept in het lesgeven op verschillende niveau's en diverse disciplines.

De basis van de africhting begint voor mij bij de klassieke dressuur met daarbij de juiste houding en zit.
Helaas zien we nog te vaak dat mensen teveel schreeuwen met hun hulpen en niet in balans zitten op hun paard. De kunst is om te kunnen fluisteren met uw hulpen zodat de samenwerking met uw paard vriendelijker en met meer ontspanning zal gaan verlopen.

Ik begin daarmee al met de allerkleinsten die hun eerste paardrijlessen krijgen. De juiste houding en zit is hierin heel belangrijk, beter goed aangeleerd dan later moeilijk afgeleerd.

Belangrijk hierin is het vertrouwen van het paard in u maar ook andersom. Vanuit uw eigen angst brengt u vaak de verkeerde signalen over aan uw paard. Daarnaast moet een paard in u kunnen vertrouwen om ook gehoorzaam te kunnen zijn. Gehoorzaamheid is een breed begrip; hierin ligt de basis in het voorwaarts en het neerwaarts (ontspanning met juiste ruggebruik) willen gaan van het paard. Van daaruit kunt u het paard ook gaan helpen met het rechtrichten. Longeertraining is hier een belangrijk onderdeel in. Mede ook omdat wij als ruiters soms nog ons paard teveel in de weg zitten en ze hierdoor de hulpen niet begrijpen.

Vanuit dit principe geef ik dressuurgericht les van beginner tot aan Z-niveau. Daarnaast verzorg ik regelmatig spring- en vaardigheidslessen, obstakeltrainingen en buitenritten.

Pas als de basis goed is kunt u verder in de africhting.

Om maar met John Swaabs wijze woorden te spreken:

"paardrijden is niet moeilijk, je moet alleen bij A bladzijde 1 beginnen"